Zasebnost in piškotki

Izjava se nanaša na spletno aplikacijo Tendee in opisuje našo usmeritev glede ravnanja z osebnimi podatki, kot so ime in priimek, poštni naslov, naslov elektronske pošte ali telefonska številka. Povezav z naše spletne strani do drugih ta usmeritev ne zajema.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Več o zakonu in smernicah lahko izveste na straneh Infomacijskega pooblaščenca Republike Slovenije www.ip-rs.si oz. si preberite na tej povezavi.

Spletna aplikacija samodejno ne zajema ali hrani nobenih vaših osebnih podatkov, razen IP naslova (protokola, ki omogoča prenos podatkov med dvema povezavama na internetu), internetnega brskalnika, ki ste ga uporabili, ter podatka o seji (session) oziroma dolžini vašega obiska na naši spletni strani. Te informacije so anonimne, služijo zgolj sistemski administraciji in nam pomagajo oceniti uporabnost naše spletne strani.

Piškotki so kratke tekstovne datoteke, ki se lahko razpošiljajo in shranijo na vašem računalniku, pametnem telefonu ali katerikoli drugi napravi, ki dostopa do spletnih strani preko interneta. Piškotki lahko služijo zbiranju informacij o načinu kako uporabljate neko spletno stran, in posledično prilagajanju vsebin spletne strani ob vašem naslednjem obisku.

Več o piškotkih lahko najdete na spletni strani http://www.allaboutcookies.org, vključno z navodili kako jih pobrišete.

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodisi preko spletnega obrazca ali elektronske pošte, bodo z naše strani, ali strani naših podizvajalcev, uporabljeni samo za potrebe postopka aplikacije.

Aplikacija uporablja samo osnovne piškotke, ki so potrebni za delovanje in v nobenem primeru ne služijo kakršnikoli nadaljni uporabi.

Piškotek Ime Namen
Tendee PHPSESSID Piškotek je povezan s sejo strežnika in izgine, ko poteče seja oz. ko zaprete spletno stran in je ključnega pomena za delovanje aplikacije.
Tendee COOKIES_ENABLE

Piškotek je namenjen sistemu, da si zapomni nastavitev uporabnika o uporabi piškotkov. Piškotek se ne nastavlja samodejno, pač pa le po privolitvi uporabe piškotkov.

Veljavnost piškotka je nastavljena na 300 dni. Po preteku tega roka boste morali ponovno omogočiti piškotke.

Google Analitics _utma
_utmb
_utmc
_utmz

Piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Podatki nam pomagajo pri izboljševanju rešitve. Piškotki zbirajo podatke anonimno vključno s podatki o številu uporabnikov strani, od kor uporabniki prihajajo in s katerih strani.

Kliknite tu za več informacij zasebnosti s strani podjetja Google.

Google NID

Piškotek se uporablja za zasledovanje uporabnika pri obiskovanju drugih spletnih strani, kjer sporoča vir ostalim s stranem z omogočenim Google analitics.

Kliknite tu za več informacij zasebnosti s strani podjetja Google.

 

Piškotki na teh straneh

Piškotke na strani lahko omogočite ali izbrišete

Če boste piškotke izbrisali, ne boste mogli uporabljati aplikacije.